GO!uda Sport organiseert elke zondagochtend looptrainingen voor Loopgroep Olympia. Deze looptrainingen zijn voor alle niveaus lopers geschikt. We starten de training met inlopen en een gedegen warming-up inclusief losmaakoefeningen. Daarna doen we vrijwel altijd een blokje looptechniekoefeningen van circa tien tot vijftien minuten of core stability-oefeningen. Vervolgens lopen we de kern. Deze kan bestaan uit tempogevoeloefeningen, heuveltraining, een paar blokken van een paar 100 meter aaneengesloten rennen met een stuk versnelling erin, een achtervolgingsloop of een stuk duurloop van 2 tot 4 kilometer. Omdat de groep niet groot is kan de trainer de looptechniek van elke loper goed observeren en lopers met verschillende niveaus uiteenlopende oefeningen geven tijdens de kern. Na de kern doen we vaak nog de ´treintjesloop´ of ´demarrageloop´met de gehele groep. Tot slot doen we een cooling down en praten we gezellig na.

Deze looptrainingen worden voor 95% gegeven door gediplomeerd looptrainer Andy Koolmees, die hier in 2011 mee begon en inmiddels ruim 1000 trainingen gaf bij onder meer Loopgroep Gouda, ZIN van Bewegen en de Goudse Gazellen.

Voor het volgen van deze trainingen wordt gewerkt met een 10-strippenkaart. Zo’n kaart kost in 2022 69,25 euro. Een jaarabonnement is ook mogelijk en  kost 249 euro.